Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски потпиша Меморандум за соработка со Здружение за хумано домување “Хабитат Македонија”- Скопје

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска
потпиша Меморандум за соработка со Здружението за хумано домување
“Хабитат Македонија”- Скопје. Целта на потпишувањето е заедничкиот
интерес на двете страни за подобрување на условите за домување на
семејствата, кои живеат во станбени објекти, преку нивно приклучување
кон системот за дистрибуција на природен гас, како и развивање
системски мерки за учество на Локалната самоуправа во поддршка на
домувањето, преку модели за управување и инвестициско одржување на
колективни станбени згради.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст