Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Движењето ,,Не биди ѓубре” на средба со Градоначалникот

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денес Градоначалникот Максим Димитриевски во својот кабинет оддржа состанок со активистите на граѓанската иницијатива “Не биди ѓубре” претставници од Пакомак-друштво за управување со пакување и отпад од пакување, претставници од млекара “Бучен Козјак” и директорот на Ј.П “Чистота и зеленило”. На  состанокот се разменија идеи за тоа  како сите институици заедно да допринесат за почист град. Исти така се разговараше за идните активности на оваа граѓанска иницијатива и  во кој дел можат да се вклучат самите институции.Во иднина се планира да биде изготвен оперативен план за делување, а активистите остануваат да делуваат како граѓанска неформална група со помош на  институциите, секој со свој домен. За сите наредни активности граѓаните ќе бидат навремено известени.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст