Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Димитриевски на средба со гости од Турција по повод “Балкан Фест”- Куманово 2022

Градоначалникот на Општина Куманово  со претставници од општинската администрација и  КУД “Бајрам Шабани”- Куманово,  денеска се сретна со советници и претставници на невладини организации од градовите Текирдак и Бурса од Турција, во рамките на дводневната манифестација Балкан Фест”- Куманово 2022. Главен организатор и домаќин на фестивалот е КУД “Бајрам Шабани” – Куманово со поддршка од Општината и Министерството за култура. На сцената на НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” ќе настапат културно- уметнички ансамбли од повеќе земји од регионот:

– “Соко” – Србија
– “Ѓурѓевданско коло” – Црна Гора
– “Лилјан”- Босна и Херцеговина,
– “Kastriotet”, ” Agimi”, “Gjilani” – Косово,
–  Mati и Народен ансамбал за песни и игри од Албанија,
–  “Pasa Halk Danslari Toplulugu” -Турција,
–  Џељадин Зеќири – Македонија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст