Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Еколошка акција во населба “Гоце Делчев”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во пресрет на Светскиот ден на чистењето – 15 Септември, Општина Куманово, ЈП „Чистота и Зеленило„ СВР Куманово и Згружението Кумановски „Акцијаши„ денеска спроведоа еколошка акција во населбата Гоце Делчев.

По акцијата градоначалникот Максим Димитриевски засади садници на двата градски плоштада и подели едукативни флаери за  чиста животна средина.

Исто така, Градоначалникот изврши и увид во градежните работи за реконструкција на двата плоштада, конкретно  на скалите на кои интензивно се работи.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст