Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна Тамбурашкиот фестивал

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Вечерва со поздравен говор на градскиот плоштад,  Градоначалникот Максим Димитриевски го отвори четиринаесетиот Тамбурашки фестивал. Пред кумановкста публика, првата вечер од фестивалот се претставија музичките уметници: Маргица Антевска,Виолета Томовска, Октет Куманово, Г.Т.О., Кумановски Тамбураши со солистите Сандра Милковска и Нино Величковски, Т.С. Велос (Нови Сад. Р. Србија) и Оркестар Пријатели од Скопје.Пријатната атмосфера беше збогатена со огномет.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст