Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Затворена ликовната колонија “Куманово 2018”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Вечерва беше затворена четириесет и четвртата ликовна колонија „Куманово 2018“. Уметниците кои зедоа учество на манифестацијата: Мирјана Крстева Массетти, Марина Лешкова, Симонида Филипова Китановска, Страхил Петровски, Мирослав Величковски, Петра Јовановска, Стефан Анчевски од Македонија, Јована Колиќ, Ана Миљковиќ, , Милена Лазаревиќ, Миљан Миленковиќ и Милосав Урошевиќ од Србија, Иван Чакаров од Бугарија, Мануела Тодерас и Габриел Валериу Дима од Романија, оваа година ја збогатија збирката на колонијата за околу триесет нови дела.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст