Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ИЗВЕСТУВАЊЕ од Општински штаб за заштита и спасување при Општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Со оглед на врнежите од снег и дожд кои го зафатија подрачјето во изминатите денови, на ден 25.01.2019 година, членови на Општински штаб за заштита и спасување, заедно со претставници од РЦУК-Куманово и претставници од СВР Куманово, излегоа на терен заради увид на состојбата на потецијални критични точки на реките и речните корита. Заеднички беше констатирано дека сoстојбата е стабилна и е под контрола и засега нема опасност од излевање на реките.

Општински штаб за заштита и спасување  интензивно ќе ги следи состојбите и ќе превзема соодветни активности и мерки.

Воедно, ги информираме граѓаните дека дежурни телефони во случај на поголеми наноси од снег и непроодност на патиштата се 195 на Центар за Управување со Кризи и 078 365 061 на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст