Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изложба на византиски и поствизантиски сакрални споменици во Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски, вечерва присуствуваше и ја отвори изложбата „Византиски и поствизантиски сакрални споменици во Куманово„ од авторот Славица Крстиќ. На изложбата која е дел од одбележување на јубилејот 500 години Куманово, беа презентирани триесет постери со колор фотографии на дваесетина сакрални споменици од Византиски и Османлиски период во Куманово. Свое обраќање на изложбата имаше и министерот за култура на Република Северна Македонија Хусни Исмаили кој претходно оствари работна средба со градоначалникот Димитриевски, во неговиот кабинет.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст