Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Максим Димитриевски во посета на ООУ „Браќа Рибар„ во Табановце

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска заедно со Српскиот министер за образование, наука и технолошки развој Младен Шарчевиќ и Амбасадорот на Република Србија во Република Северна Македонија Душанка Дивјак – Томиќ  беа во посета на ООУ „Браќа Рибар“ во  село Табановце. Од страна на училиштето беа пречекани со свечена приредба од учениците.  Инаку во оваа училиште наставата, освен на македонски и албански се изведува и на српски јазик. Присутните разговараа за можна меѓусебна соработка со која ќе се подобрат условите за настава на децата во училиштата.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст