Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Инклузивно игралиште за деца со посебни потреби во ООУ “Браќа Миладиновци”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Со цел создавање услови за рекреација за лица со попреченост, преку обезбедување и поставување на соодветна урбана опрема, Здруженијата “Инклузива” и “Порака Наша” заедно со Општина Куманово и училиштата, како активност во рамките на Повикот “Грантови за локални инклузивни партнерства” на проектот “Инклузивни партнерства на заедницата” на Фондацијата “Чекор по чекор”, денеска доделија донација на ООУ “Браќа Миладиновци”-Куманово-инклузивно игралиште за сите деца со посебни потреби на ниво на општината.

Делегација од Општина Куманово, предводена од Градоначалникот Димитриевски, кој го пушти во употреба игралиштето, беа дел од настанот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст