Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Комплексот К4 доби нов урбан лик

Градоначалникот на општина Кумановo Димитриевски денеска беше дел од еднодневниот настан “Графити фест”, за првпат организиран од општината преку Фондација за култура и спорт Куманово и жителите на комплексот згради К4 на “Октомвриска револуција”. Десет млади уметници од Куманово, Скопје и Битола цртаа графити на sидовите на станбените згради во комплексот, на површина од 150 м2. Во рамките на уредување на овој дел од градот, беа засадени и садници од ЈП “Чистота и зеленило”-Куманово.


 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст