Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Куманово прогласен за град на Спортот за 2019 година

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска од страна на комисијата за евалуација ACES Europe,градот Куманово беше прогласен за град на Спортот за 2019 година. Претходно  комисијата оствари средба со Градоначалникот Максим Димитриевски, а потоа со претставници од општината посетиа неколку спортски настани и објекти, како и центар за лица со инетлектуална попреченот. Од страна на општината беше изработена брошура и видео презентација за спортските активности, спортската инфраструктура и за спортските легенди во градот. Куманово е прв град во Република Македонија кој го има добиено оваа престижно признание, кое лично ќе му биде врачено на Градоначалникот Димитриевски во Брисел на почетокот на декември. Истотото како што истакна Градоначалникот по одржана презентација, е привилигиа но и одговорност за развојот на спортот и спортската култура во градот.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст