Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Манифестација по повод 8 Април – Ден на Ромите

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одбележува Светскиот ден на Ромите, 8 Април. По тој повод во Занаетчискиот Дом се одржа централна манифестација во организација на Ансамблот на народни ромски игри и песни Рушит Шакир од Куманово, а под покровителство на градоначалникот и Советот на Општина Куманово.

Градоначалникот Максим Димитриевски и претседателот на Советот на Општина Куманово Атина Мургашанска присуствуваа на настанот кој беше проследен со богата културно – уметничка програма.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст