Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Меѓународната ликовна изложба „Карпино 2021“

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Вечерва во НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев”-Куманово беше отворена меѓународната ликовна изложба „Карпино 2021“, организирана од страна на  мултимедијалниот центар „Карпино“-Куманово, под покровителство на градоначалникот и Советот на Општина Куманово. Оваа традиционална изложба се одржува по 19-ти пат, во чест на одбележувањето на 11 Ноември, Ден на ослободувањето на нашиот град. Годинава учествуваат десет уметници од РСМ и еден од Србија со вкупно дваесет изложени слики, претставувајќи ги своите дела во неколку техники. Изложбата ја отвори секретарот на Општина Куманово Александар Гелевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст