Министерот Алаѓозовски во посета на Општина Куманово

Денеска во посета на Општина Куманово беше министерот за култура Роберт Алаѓозовски. Заедно со Градоначалникот Максим Димитриевски ги посетија спомен обележјата што се под надлежност на државата – Спомен Костурница, Спомен Куќа на народниот Херој Христијан Тодоровски Карпош, Црковниот комплекс „Св. Никола„, Споменик на револуцијата во центарот на Градот, Куќа на Јордан Дане Цеков , Споменик Костурница и Џамијата.

Врати се на врвот
Големина на фонт