Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Нова комунална опрема во ЈП „Пазаришта„

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска ЈП „Пазаришта„ од Министервото за екологија и фирмата „Нулта отпад„ од Скопје доби дваесет канти за смет и десет контејнери. Истите ќе бидат поставени на реонскиот, зелениот и сточниот пазар. Целтта е обезбедување на нова комунална опрема и зголемување на нивото на хигиената на пазарите во градот. Според директорот, Илир Саити оваа е само дел од новата опремата, во нареднот месец се очекува претпријатие да добие уште нови канти и контејнери.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст