Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Нова опрема за пожарникарите од ТППЕ

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во Територијалната противпожарна единица Куманово беше промовирана новата
заштитна опрема на пожарникарите. Градоначалникот Максим Димитриевки истакна дека
општината продолжува со опремување на ТППЕ, со цел успешно извршување на нивната
задача. Пожарникарите добија триесет и три нови одела, кои ќе ги користат за гасење на
пожари на отворен простор во урбаните и руралните средини.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст