Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележани 117 години од смртта на Гоце Делчев и 40 години од смртта на Јосип Броз Тито

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

СОУ Гимназија “Гоце Делчев”-Куманово денеска одбележа 117 години
од смртта на македонскиот визионер, организатор и предводник на
македонското национално ослободително движење, Гоце Делчев.
Делегација од Општина Куманово, предводена од Градоначалникот
Димитриевски, Советот на општината, Здруженија на граѓани,
политички партии, положија свежо цвеќе пред бистата на Гоце Делчев.
Градоначалникот со делегацијата и членови на Здружението на
армиски и полициски ветерани и армиски воени старешини, како и
други здруженија и граѓани, положија свежо цвеќе пред спомен
плочата на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито, во
знак на почит и одбележување на 40 години од неговата смрт.’

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст