Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележување на 75 години од битката во Пелинце

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод 75 години од битката восело Пелинце, денеска  делегација од Општина Куманово, предводена од секретарот Десанка Стошевска положи цвеќе на споменикот од Народноослободителна борба во оваа место.  Тука загинаа  Ангел Лазаревски Шајче и Трифун Ангеловски Летеќи, борци на Кумановскиот одред. Почит пред споменикот оддадоа и претставници на борците, семејството Лазаревски, Советници од Советот , Претставници од АРМ, Градоначалник на Старо Нагоричане, како и претставници од Градинката „Ангел Шајче„ предводени од директорот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст