Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржана регионална работилница за консолидација на земјоделско земјиште

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска присуствуваше на Регионалната работилница за консолидација на земјоделско земјиште која се одржа во Куманово, а е во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Во рамките на проектот “Воведување на националната програма за консолидација на земјиште (MAINLEND)„ на настанот беше презентирано тековното спроведување на самиот проект и процесот за консолидација на земјоделското земјиште, а беше најавена и претстојната селекција на 12 нови потенцијални подрачја за консолидација на земјоделско земјиште во државата. Настанот го отвори Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство – Љупчо Николовски, кој се обрати пред присутните.

Проектот е финансиран од Европската унија преку Инструментот за предпристапна помош на ЕУ со вредност од 2,5 милиони евра и со придонес на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) во износ од 61 илјади евра.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст