Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово во група на институции со највисок процент на активна транспарентност

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Центарот за граѓански комуникации го објави рангирањето на институциите според индексот на активна транспарентност во кое се вклучени сите министерства,општини и Владата.Општина Куманово е во група на институции со највисок процент на активна транспарентност

Индексот на активна транспарентност се реализира во рамките на активноста Јавно трошење за јавно добро, поддржана од Проектот на УСАИД за граѓанско учество. Целта на оваа активност е зголемување на ефективноста на јавното трошење преку намалување на корупцијата и зголемување на транспарентноста.
Целото истражување може да го погледнете на следниот линк.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст