Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово доби дваесет милиони денари за Индустриска зона

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На вчерашната седница, Владата на Република Македонија донесе одлука, Куманово да добие 20 милиони денари за отпочнување на градежни активности во индустриската зона Новине и Речица.Со оваа ќе започне и процес на понуда на парцелите кон инвеститорите. Градоначалникот Максим Димитриевски смета дека овие сретства се сосема доволни за почеток, и се надева дека ќе започне реализација на реална инфраструктура во тој дел од градот.Инаку Индустирската зона Куманово е неменета за мали и средни претпријатија, а моментално таму има само земјоделско земјиште.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст