Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Куманово со корисничко право на четири спортски објекти

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски и В.Д. директорот на Јавното претпријатие за стопанисување со спортски објекти во сопственост на Република Северна Македонија, Хајредин Шпенди денеска потпишаа Договор за отстапување на корисничко право на спортско-рекреативниот центар Спортска сала, Градскиот стадион, Градско стрелиште и  спортскиот комплекс Соколана. Овие објекти и се дадени на Општина Куманово на трајно користење, кои  беа посетени од страна на Градоначалникот, директорот на претпријатието и Даниел Димевски,надворешен соработник за прашања во областа на спортот и унапредување на спортот во РС Македонија и потоа беше потпишан договорот.

https://www.youtube.com/watch?v=Y_9rDIPdr84&feature=youtu.be

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст