Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворен е Меѓународниот саем на органски и традиционални производи

Меѓународниот саем на органски и традиционални производи  “Органска трпеза 2022” и Меѓународниот саем за земјоделство,технологии,храна и преработки “АГРО МАК 2022” во организација на Здружението за развој на земјоделство и заштита на животната средина преку истражување,едукација и одржување на биодиверзитетот “Живот” и Комора на органски производители КОП-Куманово,поддржани од Општина Куманово, денеска беше отворен од страна на претседателката на Советот на Општина Куманово.
Саемот традиционално се организира по петти пат во Куманово, предвидено е да учествуваат околу 3.000 луѓе од кои 200-250 излагачи од Србија, Бугарија, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Словачка, Унгарија, Црна Гора, Косово, Турција и др. Настанот ќе заврши на 2-ри октомври.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст