Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворен Младински центар во Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска заедно соПремиерот на РСМ, Зоран Заев,директорот на АМС, Наумче Мојсоски, младински работници и активисти,свечено гоотворијаМладинскиот центар во Куманово.Центарот, кој е прв во државата согласно Законот за младинско учество и младински политики и стандардите за младински центри, е соодветен и безбеден простор, каде ќе се спроведува системска поддршка на личниот развој на младите луѓе и нивното активно вклучување во животот во заедницата преку неформално образование,преку учество во забавни и волонтерски активности организирани за и од страна на младите, менторство, информирање.Градоначалникот Димитриевски упати благодарност до Владата на РСМ и Агенцијата за млади и спорт за соработката и поддршката, која даде свој придонес за Центарот, преку обезбедување на опрема за работа на младинските работници и активисти.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст