Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворен Центар за занаечиство

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Димитриевски денеска присуствуваше на отворање на центарот за занаетчиство во Средното стручно училиште „Перо Наков„. Оваа е дел од проектот „Вмрежување за успех„, финансиран од Европската Унија кој е раководен од Канцеларија на ЕУ во Косово,преку Програмата за прекугранична соработка Косово-Македонија 2014-2020,имплементиран од НВО „Сојуз – нацинален совет за родова памноправност (Македонија) и НВО „Отворена врата„ (Косово). Главна цел на проектот е потикнување на родовата рамнотежа и нивото на младинско општество преку вклучување на жените и младите во воведувањето на културните,традиционалните и националните вредности на Косово и Македонија.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст