Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отпочнување со имплементација на програмата ,,Вештини за адолесценција“

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во организација на Министерството за образование и наука и Канцеларијата на Обединетите нации за борба против криминалот и дрогата, во соработка со Општина Куманово – Сектор за образование, денеска беше одржана првата работна средба за отпочнување со имплементација на програмата „Вештини за адолесценција“.

Програмата има за цел да го подигне нивото на знаења за превенцијата од насилство, меѓуврснички конфликти, злоупотреба на алкохол, дроги  и психотропни супстанци, како и да ја развие социјално-емоционалната интелигенција на адолесцентите со вклучување на наставници, професори, училишни стручни тимови и родители.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст