Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отпочнува реализирање на проектот за изградба на спортски терени и партерно уредување на Спомен Костурница

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Како дел од проектот “Зајакнување на вредности на културно и природно наследство”, ќе започне партерно уредување на Спомен Костурница. Проектот е финансиран од страна на ЕУ преку Програмата за прекугранична соработка помеѓу Косово и РСМ.  Предвидена е изведба на спортски терени за: фудбал, кошарка и тенис, како и поставување на урбана опрема на неколку позиции и тоа: справи за вежбање, корпи за отпадоци и клупи за одмор, изведба на трим патеки за рекреативен спорт.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст