Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ПАРТНЕРСТВО ЗА НОВО ЕНЕРГЕТСКА ЛИДЕРСТВО 2050

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска  во организација на ПАНЕЛ 2050 – ПАРТНЕРСТВО ЗА НОВО ЕНЕРГЕТСКО ЛИДЕРСТВО 2050 и Центарот за развој на СИПР, во Куманово се одржа работилница на тема  : Процес на развој на Регионална енергетска мапа 2050 и Анализа на Политики”. Работилницата имаше за цел да придонесе за развојот на Енергетската мапа 2050 за СИПР, како и стекнување на знаења за изработка на Акциони планови за енергетска транзиција. Учесници на настанот беа Заменик Министер за локална самоуправа Дејан Павлевски,  членови на општинските совети од 6-те општини во СИПР, Претставници на општините од СИПР одговорни за прашањата поврзани со развојот и енергетската ефикасност; Вработени од Центарот за развој на СИПР; Претставници на бизнис секторот и претставници на НВО.

Учесниците на работилницата , исто така имаа можност да ги прошират своите знаења за Изработката на проекти (пр. HORIZON 2020 Проекти), барањето на средства за проектите, како и анализата на политиките.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст