Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Посета на Амбасадорот на Репубилка Полска на Општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска Градоначалникот Максим Димитриевски оствари средба со Амбасадорот на Република Полска во Република Северна Македонија, Војциех Тицињски. На средбата се разговараше за моменталната состојба со вирусот COVID 19 и за донација на 600 пакети со прехрамбени производи и средства за хигиена, од страна на Aмбасадата. Истите ќе бидат поделени на социјално најзагрозените семејства во општината. Во оваа прилика се разговараше и за можни инвестиции на полски компании во различни сектори од економијата, потенцирајќи ја земјоделската гранка, како и за традиционално добрите односи коишто Куманово ги има со градот Плонск (Полска), со коj заедно членуваат во Асоцијацијата на Градови носители на порака на мирот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст