Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан Договор за изградба на атмосферска канализација

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска присуствуваше на потпишувањето на Договор помеѓу ЈП “Водовод”-Куманово и фирмата изведувач “Жикол ДООЕЛ”-Струмица,  за изградба на атмосферска канализација на ул. “Братство единство”. Активноста е дел од проектот “Одржливи еколошки и здравствени придобивки од прекугранична област”. Овој проект се имплементира во партнерство со регионалната компанија Хидроморава-Гњилане, финансиран од ЕУ во рамките на Програмата за прекугранична соработка помеѓу РСМ и Косово, со учество на општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст