Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Потпишан Договор за збратимување на општините Куманово и Гњилане

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод 11 Ноември, Ден на градот, Градоначалникот Димитриевски се сретна со Градоначалникот на општина Гњилане, Република Косово Љутфи Хазири, со цел потпишување на Договор за збратимување. Овој Договор е резултат на традиционално добрите односи помеѓу двете општини и долгогодишната успешна соработка во развојни проекти и програми за меѓусебен развој и унапредување на економските и културните односи.
Претходно, беа дел од традиционалната изложба на кумановски ликовни уметници, на која учествуваа единаесет академски ликовни уметници (сликари, графичари, вајари) од градот. Изложбата ја отвори Градоначалникот Димитриевски.


Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст