Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Проект за унапредување на социјална кохезија

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во ООУ Христијан Карпош се одржа спортска активност, која е во рамки на проектот на УСАИД за „Унапредување на социјалната кохезија во Македонија“. Учество зедоа Ученици од различни етнички заедници од училишта Христијан Карпош, Толи Зордумис, Бајрам Шабани и Јеродним де Рада, како и членови на Здружението за промоција и развој на инклузивно општество, Инклузива. Проектот го имплементира меѓународната организација Потрага по заедничка основа во Македонија, во соработка со локалните партнери Отворени забавни фудбалски школи. Истиот има за цел да ја зајакне меѓуетничката интеракција помеѓу децата и младите и да го унапреди меѓукултурното образование. Освен во Куманово, спортските активности ќе се одржат и во основните училишта во Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Струга, Дебар и Радовиш.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст