Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промовирана Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во организација на Општина Куманово – Одделение за локален економски развој, Министерство за економија и Североисточен плански регион денеска беше промовирана Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво и предвидените мерки за 2019 година.

На настанот воведно обраќање имаше градоначалникот Максим Димитриевски, а говореше државниот секретар во Министерството за економија Зоран Павловски и раководителот на Североисточниот плански регион Младен Протиќ. Програмата  и јавните повици за кофинансирање на проекти и субвенционирање беа промовирани пред претставниците од микро, малите и средните претпријатија, занаетчиите и вршителите на занаетчиска дејност.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст