Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промовирани „Активните мерки за вработување и другите можности што им се нудат на работодавачите за 2019 година“

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Општина Куманово во соработка со Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, денеска организираа настан за промовирање на „Активните мерки за вработување и другите можности што им се нудат на работодавачите за 2019 година“.

На настанот воведно обраќање имаше Секретарот на Општина Куманово Десанка Стошевска која ја поздрави иницијативата за партнерската соработка меѓу Одделението за локален економски развој од Општина Куманово и Агенцијата за вработување. Таа истакна дека Одделението за локален економски развој подготвува пет годишна стратегија која ќе опфати мерки за подобрување на бизнис климата во Куманово, а се однесува на периодот 2019-2024.

Мерките за имплементација на активните мерки за вработување ги презентираше Раководителот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија – Куманово, Марија Димитриевска.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст