Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промовирање на принципите на демократско управување во работата на општинските совети

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Советниците од советот на Општиана Куманово  присисуствуваат на обуката за Транспарентност и отчетност во работата на општиснките совети, облици на месна самоуправа, интегритет и етика во работата на истите. Оваа е трета по ред обука  на која преку интерактивна работа во групи советниците разговараат и осознаваат за начините за зголемување на транспарентноста на советот, важноста од употреба на законот за слободен пристап на информации од јавен карактер и изработка на акционен план за подобрување на транспарентноста.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст