Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Пчелен парк на градскиот кеј

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На градскиот кеј денеска започнаа активностите од  проектот „Здрава животна средина за сегашни и идни генерации„ на пчеларското друштво „Пчела„.

Со проектот се предвидува формирање на пчелен парк, каде што ќе бидат засадени дрвја и медоносни растенија, како и поставување на повеќе информативни табли за значењето на пчелата, пчеларството  и заштита на животна средина. На настанот присуствуваше градоначалникот Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст