Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работна средба на Локален совет за превенција

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на Општина Куманово се одржа состанок на членови на Локален совет за превенција. На состанокот, со кој раководи Градоначалникот Димитриевски,  беше презентиран и усвоен Локалниот акциски план за спречување на насилен екстремизам.

Понатамошните активности на Локалниот совет за превенција во врска со спречување на насилниот екстремизам ќе бидат поддржани со помош на донации, тимска работа со други здруженија и невладини организации.

Дел од предвидените активности за 2020 година ќе ги поддржи Мрежата на силни градови, во која Куманово членува од 2017 година.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст