Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечено одбележан Денот на независноста на Република Северна Македонија

Денеска со свечена и пригодна програма беше одбележан јубилејот 30 години од независноста на нашата држава.Празникот 8 Септември-Ден на независностана Република Северна Македонија се одбележа пред споменикот Жена борец на градскиот плоштад, со почитување на предвидените мерки за превенција од КОВИД епидемијата. Делегации на Сојуз на борци-Куманово,Градоначалник на Општина Куманово,Совет на Општината, Армија на Република Северна Македонија, Министерство за внатрешни работи, претставници на Собрание на Република Северна Македонија, општински основни и средни училишта,јавни претпријатија и установи, здруженија на граѓани, невладини организации, политички партии, положија свежо цвеќе пред споменикот. Со пригоден говор пред присутните се обрати градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст