Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одржа настанот “Заедно за граѓаните”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод 8-ми Септември, Ден на независноста на Република Северна Македонија, денеска на
Градскиот плоштад се одржа традиционалниот настан „Заедно за граѓаните“. Настанот е во
организација на Општина Куманово, Сектор за внатрешни работи Куманово, Територијална
противпожарна единица, Здравствен дом – Служба за итна медицинска помош, општинска
организација на Црвен крст. Од оваа година носители на настанот се и НУЦК “Трајко Прокопиев”,
најмладите членови на училишните сообраќајни единици од општинските основни училишта и
Мото клуб “Мечки”. Беа презентирани сервисни информации, услуги, кои граѓаните можат да ги
добијат од институциите, активности и показна вежба. Настанот е посветен на поголема
безбедност во сообраќајот, потребата за поголема сообраќајна култура, почитување на
сообраќајните правила и прописи, како и почитување на мерките за заштита и спречување на
ширењето на корона вирусот. На настанот присуствуваше и Градоначалникот Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст