Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се поставува дистрибутивната гасификацина мрежа низ градот

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска е завршено со прклучокот на дистрибутивната гасификацина мрежа на еден од најголемите станбени објекти во градот, во непосредна близина на Градскиот базен. Од ЈП „Куманово Гас„ апелираат до сите заинтересирани граѓани кои се наоѓаат во близина на овој објект да дојдат во ЈП „Куамново гас„ и да ги добијат потребните информации за приклучок. Инаку, досега има поставено околу петнаесет километри дистибутивна гасоводна мрежа, во централно градско подрачје и тоа на дел од улиците: „Октомвриска револуција„ и „3-та Македонска ударна бригада„, улици „ББ Гуцман„,„Егејска Македонија„,„Иго Тричковиќ„,„Кирил и Методи„, „Љупчо Арсов„,„Среќко Пужаљка„,„Професор Мијалковиќ„,„Треска„, „Братство и Единство„,„Пионерска„,„Париска Комуна„,„Димитар Влахов„,„29- Ноември„,„Питу Гули„,„Пере Тошев„,„Карл Маркс„, „Владимир Надзор„и „Вардарска„. Цената за приклучок изнесува 800 евра. Начинот на плаќање може да се изврши на дванаесет месечни рати , при што општината субвенционира за секој приклучок по 10.000 денари.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст