Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

СООПШТЕНИЕ ОД ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Општинскиот штаб за заштина и спасување од моментот на периодот на самоизолација на дел од членовите, непрекинато, во континуитет одржува редовни состаноци на штабот преку видео конференциска врска помеѓу сите членови. Состаноците заради комуникацијата и координацијата, бепречено функционираат и сите заклучоци и предлог мерки се операционализирааат на институцинални и оперативни нивоа преку сите субјекти во системот.Секој субјект дејствува согласно заклучоците на ОШЗС, при тоа почитувајќи ги препораките и мерките на Владата на Република Северна Македонија. Таквиот начин на функционирање на штабот ќе остане до моментот на физичкото врќање и повторно извршување на секојдневните работни обврски на секој од членовите. На оперативно ниво во моментот се одвиваат следниве активности: дезинфекција на јавно прометни површини и станмбени објекти, делење на пакети со храна и средства за хигиена и дезинфекција на социјално најзагрозни семејстава,поставување на редарска служба пред објектите каде е потребно низ градот и делење на бесплатни маски на граѓаните по реони од страна на инкасатори на ЈП Чистота и Зеленило

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст