Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Спроведена методата за аеросолизација – мерка за намалување на загадувањето

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Како мерка за намалување на загаденоста на воздухот, Општина Куманво од вечерва започна со аеросолизација. Методата на аеросолно запрашување се одвиваше  во централното градско подрачје на улиците: „ГоцеДелчев“, „Илинденска“, „Народнареволуција“ и „Октомврискареволуција“, кадеконцентрацијатана ПМ10 честичките е најголема. Аеросолизацијата во Куманово која се спроведуваше во февруари и март годинава, имаше позитивни резултати во намалувањето на загадувањето.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст