Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба на Градоначалникот Димитриевски со членови на Учиме право програма на МОФ

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска Градоначалникот Максим Димитриевски оствари средба со членови на Учиме право програмата на Младински образовен форум. Целта на посетата е запознавање со работата на Општина Куманово, надлежностите на органите на единиците на локалната самоуправа, како и начините на кои младите можат да се обратат до истите. Здружението „Младински образовен форум„ работи на полето на неформално образование, човекови права и слободи, креирање на младински и образовни политики, поттикнување толеранција и почит кон туѓите идеи и промовирање на критичка мисла. Во Куманово, Учиме право програмата се спроведува во МОФ центар Куманово кој функционира во соработка со здружението Центар за интеркултурен дијалог.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст