Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба на Градоначалникот Димитриевски со бискуп скопски и струмичко-скопски епарх д-р Киро Стојанов

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во посета на општина Куманово беше бискуп скопски и струмичко-скопски епарх д-р Киро Стојанов, кој оствари средба со Градоначалникот Димитриевски. На средбата се разговараше за изградба на католичка црква, на локација доделена од Владата на Република Северна Македонија (ул.“АВНОЈ”, нас.Гоце Делчев) на Римокатоличката црква во државата, како и за потребните урбанистичко-плански документации и постапки за добивање на дозвола за градба. Во оваа прилика беше истакнато дека Куманово како мултиетничка и религиска средина ги негува традицијата и вредностите на сите заедници, кои живеат во општината, давајќи еднакви можности на сите. Одлуката за изградба на овој храм беше поздравена од Градоначалникот, со надеж дека истата ќе се реализира во најкус можен рок, веднаш по обезбедување на потребната документација.Соработката на општината со католичката заедница во РСМ е на високо ниво и истата треба да продолжи

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст