Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kryetari i Komunës, Dimitrievski, takon ipeshkvin e ipeshkvisë së Shkupit – Strumicës d-r Kiro Stojanov

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Sot, Ipeshkvi i Shkupit – Strumicës, Dr. Kiro Stojanov, vizitoi Komunën e Kumanovës, i cili u takua me Kryetarin Dimitrievski. Në takim u diskutua për ndërtimin e një kishe katolike, në një vend të caktuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut (rr. "AVNOJ", l. Goce Dellçev) e Kishës Katolike Romake në vend, si dhe për dokumentacionin e nevojshëm të planifikimit urban dhe procedurat për marrjen e lejes së ndërtimit. Me këtë rast, u theksua se Kumanova si një mjedis multietnik dhe fetar, ushqen traditën dhe vlerat e të gjitha komuniteteve që jetojnë në komunë, duke u dhënë mundësi të barabarta të gjithëve. Vendimi për ndërtimin e këtij tempulli u mirëprit nga Kryetari i Komunës, me shpresën se do të realizohet sa më shpejt që të jetë e mundur, menjëherë pas sigurimit të dokumentacionit të nevojshëm. Bashkëpunimi i komunës me komunitetin katolik në RMV është në një nivel të lartë dhe duhet të vazhdojë

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст