Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средните училишта од Куманово настапија на Струмичкиот Карневал

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Средните училишта од Куманово и оваа година со своја маска се претставија на Струмичкиот Карневал. Во групната маска насловена како ,,црно и бело’’, учествуваа 40 ученици од средните училишта во нашата општина.

На карневалот учествуваа околу 2000 учесници со 42 маски од Македонија, Бугарија, Хрватска, Црна Гора, Србија,Албанија и други.

Маската на кумановските училишта беше успешно претставена и од страна на жири комисијата која ги оценува маските во повеќе категорија доби стимулативна награда за успешно претставување.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст