Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средношколци од клубот “Учиме право во Куманово” на средба со Димитриевски

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска оствари средба со членовите-средношколци на клубот “Учиме право во Куманово”, кое функционира во рамки на Здружението на граѓани “Младински образовен форум”-Скопје, како заокружување на стекнатите знаења на средношколците од областа на локалната власт. Градоначалникот Димитриевски пред средношколците ја презентираше својата функција и надлежностите на Општина Куманово. Програмата “Учиме право” е насочена кон едукација на младите за човековите, граѓански и политички слободи и права, демократијата и концептот на владеење на правото, Европската унија и процесот на евроинтеграција на РСМ.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст