Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ученици од Бернавил – Франција во посета на Општина Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Ученици од основното училиште „Bois L’eau“ денеска ја посетија Општина Куманово каде што се сретнаа со Градоначалникот Максим Димитриевски и ги презентираа своите досегашни активности од соработката со ООУ „Браќа Миладиновци“. Двете училишта имаат соработка од областа на францускиот јазик, размена на искуства и методи во наставата уште од 2013 година. Од оваа соработка е инициран проектот: „Јазична и културна соработка со проекти и размена на ученици помеѓу основните училишта“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст