Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Шаховски рапид турнир

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одржа уште еден спортски турнир во рамките на празничната програма за одбележување на Денот на ослободување на нашиот град, организиран од Општински сојуз на спортови и Шаховски клуб Куманово, со поддршка од Општина Куманово. Во просториите на клубот се одржа рапид турнир во шах и тоа во две категории:младински рапид турнир, на кој учествуваа лица до 18-годишна возраст и блиц турнир-Open Куманово, за лица над 18 години. Учесниците беа од РСМ, Србија и Косово. Најдобрите заслужено добија пехари и медали од организаторите.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст